Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Gigoss

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

post-1140658-0-49833800-1456254649_thumb.png

Witam . Mam na imię Szymon . Mam 14 lat . Teraz pomyśleliście sobie

- Jezuuu kolejny 14-latek chcący zabawić się w serwer Survival , nic fajnego , drogi IS i wgl . 

Odrazu mówie ... NIE ! Jestem ogarnięty , pomocny , humorzasty , doświadczony . Nie zwykłego serwera . Trybu FlatSurvival chyba jeszcze nie było !!! Gracz po wejściu na serwer jest po prostu na spawnie . Obok jest kopalnia, która podzielona jest na pomieszczenie z żelazem , pomieszczenie z węglem , ze złotem , kolejne żelazo , i szmaragd . Nie ma diamentów, które będą do zdobycia tylko z eventów . Przejdźmy do prezentacji ! :)

post-1140658-0-84196100-1456255268.png

Dawno dawno temu ludzie w świecie Rossped żyli spokojnie i w harmonii . Gdy nagle z ziemią zaczęły dziać się dziwne rzeczy . Wszystkie kontynenty zaczęły się do siebie przysuwać , były trzęsienia , nie było już zimy , lata , jesieni ... Była tylko wiosna . Drzewa , krzewy i sadzonki zaczęły schnąć  ... Lecz co najdziwniejsze dalej był tlen , zwierzęta w ogóle nie umierały ( chyba ze zostały zabite przez jakiegoś człowieka ) . Wkońcu wszystkie kontynenty złączyły się ze sobą , nie było już rzek , i było wszędzie pusto . Ludzie stwierdzili, że muszą zacząć robić wioski więc to zaczęli robić . I nagle urodziłeś się ty ... Bezbronny , niewinny lecz niezwykły dzieciak, który miał doprowadzić do takiego samego stanu Ziemi jaką ludzie dotychczas znali ...

post-1140658-0-78057300-1456255654.png

Gracz ma na celu przeżycie w świecie Rossped na płaskim terenie ! Pojedynki z graczami , kopalnie , działki do kupienia ( można osiedlić się gdzieś daleko od spawna nie na działce i poprosić administartora by założył cuboid obok twojego domku ) . Działki do kupienia będą w pobliżu spawna ) . Bardzo dużo rzeczy opierało się będzie na Eventach . Będzie tam można zdobyć unikatowe itemy , czy cuboid na wiele wiele większą działke ! Dzięki pluginowi Trade można handlować z graczami ! Areny 1vs1 to duże urozmaicenie serwera. Zapomniałem dodać, że można biegać swobodnie po mapie szukając i niszcząc , plądując wioski NPC w celu nazbierania materiałów .  :)

post-1140658-0-54013700-1456255964.png

Czas na administracje:

[Wlasciciel]GigossPlay

[Wlasciciel]Damian2556

HeadAdmin Kinia

Admin  vojtex 

Helper Sirus001

Helper Chamer256

post-1140658-0-25269200-1456256213.png

Co do pluginów i skryptów . No cóż ja gram w otwarte karty nie zamierzam was bajerować że mam pluginy i skrypty autorskie i że urodziłem się na księżycu a moim ojcem jest Superman ... Na serwerze nie występują pluginy i skrypty autorskie no chyba że z wyjątkiem skryptu "on join , on quit" . Nie jestem programistą ani mnie nie stać na wypłacenie jakiemuś doświadczonemu tyle kasy ile by za to chciał . Lecz zapewniam was, że każdy skrypt i plugin jest przeze mnie skonfigurowany poprawnie . 

post-1140658-0-70885700-1456256417.png

Jak pisałem nasz serwer będzie bardzo dużo opierał się na eventach, które odbywać się będą codziennie w godzinach wieczornych .

post-1140658-0-77370800-1456256484.png

Mam nadzieję, że serwer przypadnie wam do gustu . Życzę miłego wieczoru . Start serwera przewidziany na : 26.02.2016 godzina : 18.00 . Screenshoty wstawie jutro rano . Pozdrawiam [Wlasciciel]GigossPlay

Serwerownia już działa i wgl ... Więc postanowiłem Włączyć serwer :DWbijajcie !!! :)

post-1140658-0-45123500-1456513494.pngpost-1140658-0-29775100-1456513471.png

Do zobaczenia na serwerze :)

post-1140658-0-60494100-1456515328.png

Opublikowano

Trybu FlatSurvival chyba jeszcze nie było !!!

Oświecę ciebie, parę reklam takich serwerów już widziałem na tym forum :)

Opublikowano

Trybu FlatSurvival chyba jeszcze nie było !!!

Oświecę ciebie, parę reklam takich serwerów już widziałem na tym forum :)

Chodziło mi o to że chyba żaden nie wystartował :)

Opublikowano

Z tego co pamiętam mc4u próbowało robić coś pod flatsurvival, drop z trawy i takie tam pierdoły, troche osób tam grało ale chyba później zrezygnowali. Co do serwera zagrałbym :D A i spoko że sie przynajmniej przyznajesz ze nie masz "wszystkie autorskie pluginy, wszysko ja pisalem, zaczynałem nawet jak eclipse nie było"

Lat: 16
Nick: Imzymiere

Zbuduje spawn na twój serwer or something xDpisz pw

Opublikowano

Z tego co pamiętam mc4u próbowało robić coś pod flatsurvival, drop z trawy i takie tam pierdoły, troche osób tam grało ale chyba później zrezygnowali. Co do serwera zagrałbym :D A i spoko że sie przynajmniej przyznajesz ze nie masz "wszystkie autorskie pluginy, wszysko ja pisalem, zaczynałem nawet jak eclipse nie było"

Zapraszamy i dzięki :) Start pojutrze :D

Zdecydowaliśmy, że serwer będzie bez Kit's by nie było takiego typowego pay2win :)

Opublikowano

Jestem zmuszony przełożyć start na sobote :/ Serwerownia wariuje , nie mam dostępu do FTP ani do WebFTP . Nawet pisałem do nich i odpisali że to ich wina że każdy serwer tak ma . Przepraszam tych którzy czekają na serwer :) Miłego dnia .

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Nie no, aż muszę skomentować :D Jest zasadnicza różnica między byciem HUMORZASTYM, a kimś z poczuciem humoru.

Powiedzmy sobie szczerze - nie różnisz się niczym od "typowego 14-sto latka", tak jak mówisz, ale to nic złego, kazdy wiek ma swoje prawa.

Prezentacja wyglada tragicznie, a podział rang na dziesięć tysięcy funkcji to przesada. Podoba mi się pomysł na fabułę i tryb, ale nie zagram, ponieważ serwer jest zbyt amatorski.

Opublikowano

Nie no, aż muszę skomentować :D Jest zasadnicza różnica między byciem HUMORZASTYM, a kimś z poczuciem humoru.

Powiedzmy sobie szczerze - nie różnisz się niczym od "typowego 14-sto latka", tak jak mówisz, ale to nic złego, kazdy wiek ma swoje prawa.

Prezentacja wyglada tragicznie, a podział rang na dziesięć tysięcy funkcji to przesada. Podoba mi się pomysł na fabułę i tryb, ale nie zagram, ponieważ serwer jest zbyt amatorski.

Cóż trzeba przyznać że serwer był jak to powiedziałeś zbyt amatorski . Mimo reklamy na YT , MPC Forum i wielu innych prezentacji na różnych forach na serwerze grało tylko 5 osób , w godzinach szczytu 7 . Mimo starań moich oraz moich kolegów nie wypaliło . Starałem się by wszystko to było idealne . Widocznie musze się w tym jeszcze dużo podszkolić, lecz myślę że w przyszłości jednak stworze coś wielkiego . Jestem tylko i wyłącznie dobrej myśli ? Coś na pewno zdziałam . Nieprawdaż ? Pozdrawiam

Opublikowano

@Gigoss Gj 14lat?: D , a na profilu 17lat , fajnie się bawisz koleś :>

Po prostu na profilu się pomyliłem a błędu nie zauważyłem . Błąd został już poprawiony ...

Opublikowano

Moja kopia, bo nazwa nawet ta samq :)

Nie wystartowal bo trzeba ogarnac wiecej jeszcze z myslisz, nie wystarczy kopalnia, bo odejde od spawnu i tez chce dropic itemy a nie tylko w kopalni.

Poza tym rozne surowce, zycie, za co budowac i czym.

Drop z trawy marny bo lopata szybko kopie, szablon tez nie za dobry pomysl

Nie ma znaczenia czy gra jest realistyczna czy nie, nieważne czy jest futurystyczna czy dotyczy przeszłości!

Nieważne czy ma dobrą grafikę, czy słabą, nieważne jest czy jest nowa, czy stara!

Gramy w gry które lubimy najbardziej, zaakceptuj wybory innych!

Bo wszyscy w nie gramy, jesteśmy jednością.

Jesteśmy Graczami!

Opublikowano

Moja kopia, bo nazwa nawet ta samq :)

Nie wystartowal bo trzeba ogarnac wiecej jeszcze z myslisz, nie wystarczy kopalnia, bo odejde od spawnu i tez chce dropic itemy a nie tylko w kopalni.

Poza tym rozne surowce, zycie, za co budowac i czym.

Drop z trawy marny bo lopata szybko kopie, szablon tez nie za dobry pomysl

Drop z trawy ? Nawet o takim czymś nie myślałem ! 

A co do projektu , powstaje on od nowa i teraz będzie w 100% lepiej dopracowany , a ja w sobie zmienie to, że spróbuje napisać kilka skryptów , pluginów pod serwer by grało się jak najlepiej . Ta odsłona była po prostu nie wypałem do czego sam się przynałem , ale jak napisałem wyżej , w tej odsłonie zrobie wszystko by na tym serwerze grało przynajmniej 20+ osób . A to że kopia serwera , to na prawde przepraszam ale nawet do głowy nie przyszło mi że ktoś mógł wpaść na ten pomysł a co dopiero na nazwe . Mogę prosić o IP czy serwer już nie istnieje ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...